Historie

Det er nu 7. år vi skal til at arrangere Summer Dance Camp.  

Oprindeligt opstod ideen efter en træningsweekend, da Frank Høgh, Peter og Kristina Stokkebroe kom til at sidde og snakke om sommerferie. Frank der var almindelig danseforældre syntes det var ærgerligt, at der ikke var en sommer camp, det var der i mange andre sportsgrene, såsom fodbold, svømning, ridning osv. i den første uge af børnenes sommerferie. Peter og Kristina var straks med på ideen. Peter kunne huske da han var ung danser, at der fandtes noget der hed ”Vejleugen” som for ham var årets højdepunkt, med en masse dans og hygge med dansevenner og konkurrenter, som man ikke normalt snakkede med. 

Vores første camp blev afholdt i 2011 med 100 deltagere, på en almindelig skole i Horsens, hvor man sov på madrasser i klasselokaler – lidt primitivt men meget hyggeligt.

Allerede inden lejren var slut kunne vi mærke, vi havde ramt rigtigt med ideen om at kombinere højt fagligt niveau på dansen og tid til samvær og hygge. Det første år havde vi fest med show den sidste aften, som var en fantastisk aften, hvor mange venskaber opstod på kryds og tværs. 

Allerede det efterfølgende år voksede vi ud af rammerne – vi fandt et nyt sted BGI Akademiet lidt uden for Horsens, hvor der var ”rigtige” overnatningsmuligheder og fantastiske rammer til dans med 6 store sale – 2012 var vi næsten 200 deltagere, siden da er vi vokset hvert år i antal deltagere. 

Vi har satset hårdt på at have de bedste danske og internationale instruktører, hvert år – for at have så høj faglighed som muligt. I alle årerne har vi haft stor hjælp af vores frivillige hjælpere som gør et fantastisk arbejde for at alle dansere og instruktører, har en fantastisk uge. 

Vores vision om at: 

En træningslejr for danske og internationale dansere 

med et højt fagligt niveau og plads til alle, 

 for udvikling af venskaber på tværs af alder, nationalitet,  

klub, skole og forbund. Hvor dansen og samværet er i fokus. 

 Vi tror, at vores vision er lykkedes, da vi har rigtig mange dansere der har været med alle årerne! En af grundene tror vi er, at nøgleordene har været respekt for danserne uanset niveau, alder og nationalitet – samt stor brug af det der hedder ”dansk hygge” som kan være svært at forklare især til udlændinge, men som vores frivillige har været fantastiske til at videreformidle. 

Vi satser på at udvikle campen yderligere hvert år – så der er nye oplevelser for danserne uden dog at smide de gode traditioner væk, såsom show og festaften, bål og snobrød. I 2018 kommer vores nyeste tiltag til at løbe af stablen: Summer Dance Cup, som er vores første turnering i forbindelse med campen dagen før. 

Det har været en fantastisk rejse at udvikle lejren fra den spæde start til i dag at have næsten 500 dansere fra over 30 forskellige lande og se glade dansere der kommer år efter år. 

Husk vores motto: 

For everyone from children to senior…… 

from beginners to world champions! 

Håber vi ses – Frank Høgh, Peter & Kristina Stokkebroe ☺